top of page

Lichtstudie

Een begrip waarin wij gespecialiseerd zijn!

Voor het opmaken van een verlichtingsplan op maat gaan wij als volgt te werk;

01

Eerste gesprek

02

Opmaak van verlichtingsplan, offerte, fotodocument

03

Tweede gesprek

04

Finaliseren

05

Afgewerkte opdracht

Wij overlopen samen met u het plan waarin de verlichting moet voorzien worden. Op die manier kunnen wij zo goed mogelijk rekening houden met uw wensen of ideeën. Er kunnen al enkele armaturen getoond worden zodat wij weten in welke sfeer of lijn we best verder werken. In onze showroom kan u al enkele armaturen bezichtigen.

Het is ook mogelijk om op werfvergaderingen aanwezig te zijn wanneer er verlichting besproken zal worden.
Wij kunnen ook ter plaatse komen kijken, in de woning, het kantoor, winkelruimte, etc.. zodat de verlichting op het interieur kan afgestemd worden.

 

Indien het niet mogelijk is om binnen de vaste openingsuren van Aaves af te spreken, kunnen wij, in samenspraak, een ander tijdstip vrijmaken of eventueel op zaterdag een afspraak plannen.

Na het eerste gesprek werken wij een voorstel uit aan de hand van een opgemaakt verlichtingsplan in Vectorworks, een fotodocument met de voorgestelde armaturen en een prijsofferte. Wanneer deze documenten klaar zijn, nemen wij contact met u op om een nieuwe afspraak te maken. Op deze manier kunnen we een woordje uitleg geven bij de gebruikte armaturen.

In het tweede gesprek bekijken we samen wat in de smaak valt en wat niet. Armaturen die u persoonlijk minder mooi vindt of qua budget niet haalbaar zijn, passen wij aan. We bespreken alles iets meer in detail; de kleurtemperatuur, kleur van de armaturen, de plaatsing van de lichtpunten, etc.

Na het tweede gesprek werken wij het dossier bij en sturen we dit door via mail of, indien u dit wenst, maken wij een afspraak in de winkel. Hier kunnen nog eventueel kleine zaken aangepast worden zodat het finale dossier volledig naar jullie wens is.

Wanneer alles op punt staat, werken wij het plan uit met alle maatlijnen erbij. Voor de installateur of uzelf, indien u het zelf gaat plaatsen, maken wij een technisch dossier met de vermelding wanneer er gewerkt moet worden met plasterkits, transfo's of dimmers. De manier van dimmen wordt kort toegelicht bij de mail. Het type kabel dat moet gebruikt worden per armatuur zetten we overzichtelijk in het dossier zodat er geen misverstanden zijn voor de installateur. Ook alle technische fiches worden bij het technisch dossier gevoegd, zo heeft u alle gegevens die nodig zijn om de verlichting te plaatsen.

Voor het maken van een lichtstudie vragen wij een vergoeding die afhankelijk is van de grootte van het project. De richtprijs voor een advies start vanaf €300,00 inclusief BTW. Wanneer de verlichting hier wordt besteld, wordt 50% van dit bedrag in mindering gebracht vanaf dat er een minimum besteld bedrag is van €3000,00 inclusief BTW.

 

Wenst u een lichtstudie voor uw woning, kantoor, winkelruimte, horecazaak,... neem dan gerust contact op met één van onze lichtadviseurs om een afspraak te maken, zo kunnen wij voldoende tijd vrijmaken om het project in detail te bekijken.

 

Gelieve indien mogelijk deze zaken mee te brengen;

- Mail je plannen naar projects@aaves.be

- Eventueel foto's van de bestaande ruimtes

- Eventueel foto's van verlichting die jullie mooi vinden

Lichtstudie
voor particulieren

 

 

Minimum bedrag

€ 300,00

incl. BTW

bottom of page