Catellani & Smith

Catellani & Smith: inspiratie door zon en maan!
Lampen en verlichting van Catellani & Smith verrassen door onverwacht en fascinerend design dat de waarnemer volledig verbaasd. Achter elk design zit er een verhaal, een mystieke inspiratie of een unieke esthetiek.

Ze laten zich inspireren door verschillende dingen uit de natuur, zoals bijvoorbeeld de mystiek en de lichtkracht van maan en zon.

De designers wijden zich aan het idee, creatieve designlampen te creëren, die met veel liefde voor het detail worden vervaardigd. Tot op heden zijn de bedrijfsoprichters trouw gebleven aan dit credo. En zo is elke lampenserie ook tegenwoordig uitsluitend verkrijgbaar in een klein aantal.

Sinds 1995 leggen Catellani & Smith de concentratie vooral op de lichtkleur en doen alle moeite om de warme, gouden kleur van de zon na te bootsen.

In 2004 beginnen Catellani & Smith met het werken met gekleurde lampen. De enige veelkleurige lampenserie des huizes houdt zich bezig met verschillende vormen en het spel van licht, schaduw en transparantie, die hierdoor ontstaat.

Met de Eco-Logic Light-serie bewijzen Catellani & Smith sinds 2008 hoe belangrijk het milieu voor hun is. De LED-technologie van deze lampen reduceert de CO2-emmissies en het energieverbruik aanzienlijk. Maar Enzo Catellani hecht tevens grote waarde aan kwaliteit en kleur van het LED-licht bij de designverlichting, dit moet ontspannend en rustgevend werken.

Het licht van de plafondlampen, vloerlampen en wandlampen heeft een net zo sfeervol en relaxend effect als natuurlijk licht.

Catellani & Smith