Artemide

Artemide

Het Italiaanse merk Artemide, symbool van made in Italy, design en innovatie, is al vele jaren een pionier in lichtdesign. Sinds de oprichting in 1960, hebben vermaarde internationale ontwerpers de handen in elkaar geslagen met Artemide. Samen hebben ze designgeschiedenis geschreven: lampen zoals de Eclisse, Tizio en Tolomeo zijn allemaal iconen geworden in de wereld van interieur en design.

De vier collecties:

  • De lijn Artemide Design omvat meer dan 700 tafellampen, staande lampen en wand-, plafond- en hanglampen getekend door internationale designers.
  • Via de divisie Artemide Architectural ontwerpt Artemide technische verlichtingsapparatuur en verlichtingsoplossingen op maat voor zowel grote als kleine projecten.
  • De Artemide Outdoor collectie focust op buitenverlichting, zowel residentieel, publiek of voor stadsplanning, met speciale aandacht voor groene ruimtes, tuinen en gevels.
  • De divisie Artemide Nord Light, ten slotte, legt zich toe op het ontwerp van hoogtechnologische led-lampen en stelt verlichtingsoplossingen voor op basis van innovatieve leds voor heel complexe projecten.

Artemide Architecturaal