Verlichting

Verlichting speelt een uiterst belangrijke rol in de beleving en het uitzicht van een ruimte.
Een aangename sfeer is de dag van vandaag, waarin mensen zichzelf constant gestresseerd voorbijlopen, van onschatbare waarde.
Het persoonlijk welbevinden staat hoog op ieders verlanglijstje en hierin is verlichting onontbeerlijk.

Daglicht is demeest natuurlijke vorm van licht, maar aangezien dit meestal niet voldoende is, worden met kunstlicht bepaalde accenten gelegd.
Om met kunstlicht een even speels effect te krijgen als met daglicht, moet u enige kennis hebben van de soorten kunstverlichting, en met een goed lichtplan komt u tot het juiste gebruik ervan.

Een lichtplan is pas compleet als er een goede afwisseling is tussen algemene verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting,.
Hèt ideale moment voor het opmaken van een lichtplan, is alvorens een huis wordt gebouwd of verbouwd, nl. in de ontwerpfase.

Wij bekijken samen met onze klant de bouwtekeningen, en adviseren hem waar lichtpunten zouden moeten komen en op welke plaatsen de basisverlichting kan worden geïnstalleerd.
Er wordt rekening gehouden met de hoeveelheid daglicht die per ruimte binnenvalt, en de lichtpunten worden vastgelegd op het plan.
Wij maken bij Aaves bvba een doordacht basisplan dat aansluit bij de functie en architectuur van elke ruimte: zo ontstaat er een spel van licht en schaduw waardoor een stijl tot stand komt, stemmingen gecreëerd worden en ruimte of net intimiteit wordt geschept.
Ook wanneer niet kan worden gefreesd, proberen wij creatieve oplossingen te bedenken…steeds op maat van de klant.

Dankzij onze ervaring en advies maken wij van uw woning, tuin of bedrijf een sfeervol en aantrekkelijk gebeuren !

Verlichting